K sobotní kávě

. . . jsem upekla malou podkovu, bylo potřeba “provětrat”jinou formu 🙂 a malou bábovku, ta putovala vnoučkům 🙂 Je to malinko pozměněný recept na tvarohovou bábovku, který přikládám.

Ingredience:

150 g hery, 200 g cukru krupice, 1 balíček vanilkového cukru, 70 ml tučnější smetany, 4 vejce, 250 g polotučného tvarohu z vaničky, 1 plná polévková lžíce hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 60 g vlašských ořechů – nahrubo nastrouhaných, špetka soli, 4 kapky citronového oleje, 1 balíček prášku do pečiva. Tuk a strouhanku na přípravu forem.

Postup:

Heru, cukr krupici, vanilkový cukr a žloutky utřeme do pěny. Než máme hotovou pěnu, ušleháme si z bílků a špetky soli sníh. Smícháme také všechny sypké suroviny i s ořechy. Přilijeme smetanu, kápneme olej. Během stálého míchání přidáváme tvaroh, sypkou směs a z bílků sníh. Těsto nalijeme do připravených forem a v předehřáté troubě na 200 °C upečeme.

Chuťově výborná
Než jsme nakrojili 🙂
A naše Lili vše sledovala z trávníku 🙂
napsat komentář

10 odpovědí na “K sobotní kávě”

  1. Podkova vypadá moc hezky, Ali, na řezu je parádní, úplně se mi sbíhají sliny. Pozměněný recept se mi zamlouvá, je potřeba pořád vymýšlet nějaká vylepšení a dělat ostatním chutě. 😉 😀
    Lili vás pěkně kontroluje, bere to zodpovědně, jak vidím. 😉

    1. Hani, víš jak to s tím pozměňováním je, někdy to úplně nevyjde, toto ale vyšlo hodně dobře 🙂 Hodně dobré to bylo 🙂
      Naše kočky, tedy kocour a kočka, umí i pozlobit, ale jsou to miláčci 🙂

  2. Podkova a bábovka vypadají dobře,taky proč ne,když tam jsou samé dobré přílohy.Recept se mi určitě bude hodit.Na víkend jsem tentokrát nepekla,denně si dáváme zmrzlinu.Uvidím,zda manžel mně nepřipomene,že jsem nic neupekla.
    Krásná černá kočička s hezkým jménem Lili.
    Měj hezkou neděli

    1. Jituško, možná jsi péct podle mého receptu už i vyzkoušela, než odepíšu :-)Pokud ano, snad i chutnalo 🙂
      Díky za návštěvu, měj se moc hezky 🙂

  3. Ořechovou bábovku mám moc ráda. Bábovka je vděčný zákusek ke kávě a většinou nezklame 🍀

  4. Bábovka i podkova vypadají krásne. Bábovka se vždycky ke kávičce hodí a každy ji má rád. Lili si už na ni brousí drápky.

    1. To jo, kočky jsou chytré, nedávno, než jsem se otočila na zahradě, kocour už si nesl opečený špekáček :-))
      Bábovky se mi zdají takové svátečnější, peču je hodně. Děkuji za zastavení i pochvalu. Alena

    1. Leni, byla moc dobrá, taky moc rychle byla pryč 🙂 Ale pudink je taky dobrá volba. Měj se krásně 🙂

Napsat komentář: Jana Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *