Bramborové placičky

Ingredience:

Uvařené brambory, sůl, pepř, 2 vejce, 1 plná lžíce hladké mouky, uzený sýr, kousek pórku, olej na smažení, strouhanka na obalení placiček.

Postup:

Brambory mohou být vařené ve slupce, nebo i vařené jako přílohové. Já jsem použila druhou variantu a rozmačkala je vidličkou. Přidala jsem vejce, sůl – opatrně, protože je slaný i sýr, pepř, nahrubo nastrouhaný Královský sýr, nakrájený pórek, lžíci hladké mouky. Vše vařečkou dobře promíchat, měla by vzniknout hmota, z které se budou dobře placičky tvarovat. Ty potom obalíme ve strouhance a pečeme na oleji, Jsou dobré teplé i studené.

poznámka: Vše jsem dělala od oka, pokud by bylo těsto řidší, může se přidat trochu strouhanky, naopak, bude-li těsto hustší, přidáme vejce.

Někdy bezmasá varianta neuškodí 🙂 🙂
napsat komentář

12 odpovědí na “Bramborové placičky”

  1. Díky za tip, při mé histaminové dietě hledám varianty z brambor, které díky Bohu ještě můžu. Sice tu budu muset ubrat sýr, strouhanku, bílek a mouku, ale já to dám 😀.

    1. Jani, nevím, co můžeš při takové dietě jíst, ale určitě i tak placičky uděláš. Spojíš to žloutky a přidat se dá cokoliv, napadá mě třeba i červená paprika, špenát atd.
      Měj se moc pěkně 🙂

  2. Bramborové placičky nezklamou nikdy! Někdy do nich přidám i trochu uzeniny, nejčastěji mortadellu a jsou hned pryč.
    Upekla jsem podle tebe tu tvarohovou bábovku se skořicí , jablkem a rozinkami a je výborná 😋
    Příště bude kefírová 😊

    1. Růži, taková jídla můžou být u nás klidně jako hlavní chod, máme to rádi. A jak píšeš, dá se přidat cokoliv a pořád je změna 🙂
      Jsem ráda, že ti bábovka chutnala, Peču je moc ráda, už je v pořadníku na stránky další :-))

  3. Brambory mám ráda na všechny způsoby a placky k nim samozřejmě patří. Dáky za tip, určitě udělám. Zdravím ☺☺☺

    1. Evi, u nás je to stejné, pečené brambory v troubě, třeba jen na půlky, to je pochoutka 🙂
      Opatruj se a měj se fajn 🙂

    1. Všechno se musí spotřebovat, že jo ? 🙂 Ze zbytku kaše jsem kdysi dělala takové pusinky a lehce zapekla v troubě.
      Jituško, měj se moc hezky a děkuji za návštěvu 🙂

  4. Bezmasé jídlo rozhodně neuškodí, Ali, zvlášť v takové podobě, jakou jsi tady předvedla. Sliny se mi sbíhají … mňam! 😉
    Ukládám si (do hlavy) a vyzkouším! 😀

Napsat komentář: Jitka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *