S jablkem, skořicí a rozinkami

Ingredience:

220 g cukru krupice, 4 vejce, 1 balíček vanilkového cukru, 250 g polotučného tvarohu z vaničky, 160 g hery, necelý prášek do pečiva, půl kávové lžičky mleté skořice, 1 menší zelené jablko, rozinky namočené přes noc v rumu, 210 polohrubé mouky, špetka soli.

Postup:

Cukr krupici, vanilkový cukr, heru a žloutky v robotu utřeme do pěny. Než máme hotovo, ušleháme si z bílků a špetky soli sníh. Dále si připravíme do mouky na menší kousky nakrájené jablko, namočené rozinky, skořici i prášek do pečiva a promícháme. Potom vše postupně přidáme do utřené hmoty – tvaroh, sypkou směs a ušlehaný sníh.

Těsto lžící vkládáme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané formy a v předehřáté troubě na 200°C upečeme. Po upečení vyklopíme na mřížku a po vychladnutí můžeme pocukrovat.

Bábovka je taková vlahá, při pečení jsem zkoušela špejlí.

napsat komentář

10 odpovědí na “S jablkem, skořicí a rozinkami”

    1. Leni, tato kombinace je osvědčená a dobrá, to máš pravdu. Formu mám už delší dobu, to jsi také správně odhadla👍 😊 Měj se hezky.

    1. To máš pravdu, Hani a nikdy nezklame😊 Děkuji za návštěvu 😊
      Měj se pěkně a zdravé 😊🍀

  1. Zrovna jsem se chystala na tvarohovou bábovku ! Dnes už jsem nestihla, ale zítra upeču tu tvojí, vypadá moc lákavě 😋 Jdu namočit rozinky a zdravím! 🤗

    1. Ahoj Růži, ať se povede a i chutná 😊Tvarohové s obměnami dělám asi nejčastěji, ale právě jdu rozkrojit bábovku z kefiru, další můj experiment😄

  2. Ahoj Alenko, budu se muset přeorientovat na práškové pečivo. Manžel sice miluje kynuté, ale nedělá mu dobře. Takže jsi mě inspirovala.

  3. Jituško, kynuté těsto nikdy nezklame a dá se z něj vytvořit mnohé 🙂
    Ale třená těsta jsou taky fajn.
    Děkuji ti za návštěvu a posílám moc pozdravů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *