Bílkový beránek a zajíček

Ingredience:

300 g bílků, 260 g moučkového cukru, 135 g másla, 280 g hrubé mouky, asi 150 g směsi z čokolády, ořechů a kandovaného ovoce, půl sáčku prášku do pečiva, pár kapek citronového oleje, nebo citronové kůry, trochu soli.

Postup:

Nejdříve si rozpustíme máslo, aby jsme ho potom přidávali jen vlahé. Bílky se špetičkou soli vyšleháme na tuhý sníh. Vmícháme moučkový cukr, přidáme vlahé máslo a nakonec mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva, kandované ovoce, čokoládu a ořechy. Řádně promíchané těsto lžící vkládáme do připravených forem, vymazaných sádlem a vysypaných strouhankou. Formy jsem dala na plech, pro případ, že by těsto z formy vyteklo, ale lepší se i s formami manipuluje.

Přeji všem návštěvníkům pěkné Velikonoce.
Z této dávky vyšlo těsto i do srnčího hřbetu.
napsat komentář

6 odpovědí na “Bílkový beránek a zajíček”

  1. Alenko, vše na 1***, já upekla beránka na plech, příště tam napíši BERÁNEK (vytvořím šablonu a pocukruji) ☺

    1. I tak se dá, Marti 🙂 Děkuji za návštěvu i komentář a posílám velikonoční pozdrav 🙂

    1. Potřebovala jsem spotřebovat více bílků, tak jsem si trochu recept upravila a těsta bylo dost i na ten chlebíček. Ten jsme snědli, sotva stačil vychladnout 🙂 Zajíček i beránek zatím zdobí stůl .
      Heli, děkuji za tvou návštěvu 🙂
      Pěkné Velikonoce i tobě 🙂

  2. Na bílkové moučníky nedám dopustit, Ali. Však taky dělám bílkový chlebíček dost často.
    Tvoje velikonoční pečení je jedna báseň! 🙂

    1. Taky mám bílkové těsto ráda, Hani. To se vždy podaří a je moc dobré. A když je tam ještě hodně oříšků a jiných dobrot….není lepší volby -:)

Napsat komentář: Helena.B Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *