Babiččiny tvarohové smaženky

Ingredience:

440 g hladké mouky, 250 g polotučného tvarohu, 250 g tučného tvarohu, 5 větších vajíček, 1 a půl balíčku vanilkového cukru, 12 polévkových lžic mléka, 1 a půl balíčku prášku do pečiva, 2 polévkové lžíce rumu. Dále olej na smažení a moučkový cukr na obalování.

Postup:

Tvaroh umícháme s vejci, přidáme mléko, rum, vanilkový cukr a nakonec prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do rozpáleného oleje vkládáme lžící menší kousky těsta a smažíme do zlatava. Usmažené odkládáme na papírový ubrousek a ještě teplé obalujeme v cukru.

Recept mám po své babičce, chutnají skvěle.
napsat komentář

12 odpovědí na “Babiččiny tvarohové smaženky”

    1. U nás to bylo taky tak 🙂 Nejlepší jsou stejně čerstvé, tak to bylo dobře, že se hned snědly, ne? 🙂
      Díky, měj se fajn 🙂

  1. Tady se dělá témeř totéž , zvlášť v období karnevalu . Jsou výborné ještě vlažné, tvoje vypadají parádně. Mě vyjdou někdy jako lívanečky 😁

    1. Jo jo, Růži, teplé chutnají nejvíc. Hezky se v oleji i samy otáčejí, takže rychlovka i na udělání a i rychle pak z misky mizí :-))
      Děkuji za zastavení 🙂

  2. Ali, to jsi snad dělala pro celou ulici, ne?! Pořádná dávka. 😉
    Jednu smaženku bych ochutnala, vypadají lákavě, ale nevím, co by na to říkaly moje vnitřnosti. 😉 😀

    1. Dávka větší, tři misky 🙂 Dala jsem jednu Alence, přijel Zdenda a my jsme je měli místo oběda :-)Moje vnitřnosti nic nenamítaly :-)))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *