Drobenkový tvarohový koláč s meruňkami

Ingredience:
Na drobenku – 250 g polohrubé mouky, 100 g krupicového cukru, 100 g ztuhlého másla, 1 lžička prášku do pečiva.
Na náplň – 500 g tvarohu, 200 ml mléka, 4 polévkové lžíce krupicového cukru, 2 polévkové lžíce vanilkového pudinku, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lžíce bílého rumu. Zralé meruňky.
Postup:
Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem.
Drobenku vytvoříme rukama ze všech uvedených ingrediencí a 2 hrsti si odděláme bokem.Zbytek drobenky nasypeme do připravené formy, urovnáme a mírně přitlačíme.
Stejně tak ze všech ingrediencí umícháme náplň.Vznikne řidší hladká hmota,tu nalijeme na drobenku do formy.
Na náplň poklademe rozpůlené meruňky a posypeme odloženou drobenkou.
Pečeme pomalu v předehřáté troubě na 180 °C dorůžova asi 50 minut.
Po upečení necháme vychladnout a dáme ještě do lednice.Podáváme druhý den vychlazené.
zdroj: maminčiny recepty,mírně upraveno.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *