S čokoládou a s jablky

Ingredience:
Na těsto – 500 g hladké mouky, 300 ml vlažného mléka, 200 ml oleje, 1 vajíčko, 2 špetky soli, necelý balíček sušeného droždí, 70 g krupicového cukru.
Jablková náplň : Jablka oloupeme,zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky.Podle sladkosti jablek přidáme krupicový cukr a podle chuti skořici,promícháme.
Než dáme náplň,plát posypeme strouhankou.
Druhá náplň se dává přímo na rozválený plát.Posypat kakaem,moučkovým cukrem,dáme nahrubo nastrouhanou čokoládu nebo čokoládové pecky a nahrubo nasekané ořechy.
Postup:
Z uvedených surovin vymícháme těsto a necháme ho nakynout.
To potom na vále rozdělíme na dvě části a z každé rukama nebo válečkem vytvoříme plát,který naplníme a svineme.
Předěláme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě asi na 200°C upečeme.
Upečené potřeme rozpuštěným sádlem.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *