Bábovka s mrkví

Ingredience:
280 g polohrubé mouky, 270 g moučkového cukru, 1 kelímek zakysané smetany (200 g), 40 g mrkve nastrounané najemno, 30 g čokoládových pecek Carla, 3 vejce, 3 kapky citronového oleje, necelý prášek do pečiva.
Dále sádlo a kokos (nebo strouhanku) na přípravu formy.
Postup:
V míse smícháme zakysanou smetanu se žloutkama a cukrem.Kápneme citronový olej a přidáváme mouku s práškem do pečiva,mrkev, z bílků sníh a nakonec vmícháme čokoládové pecky.
Hmotu dáme do připravené formy a upečeme v předehřáté troubě asi na 200 °C.Ke konci dopékání teplotu trošku stáhneme.Upečenou bábovku pocukrujeme.
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *