Zeleninová hořčice

Ingredience:
1 kg zelených paprik, 5 velkých cibulí, 2 dcl oleje, 3feferonky,nebo prášková paprika, 1 kg zralých rajčat, 1 balíček Deka, 150 g krystalového cukru, 2 dcl octa.
Postup:
Z paprik odstraníme jadřince a nakrájíme na proužky.
Na 2 dcl oleje podusíme nakrájené cibule a vložíme připravenou papriku.Kdo chce hořčici pikantní,přidá i feferonky-já jsem je nepoužila.
Dusíme a přidáme nakrájená rajčata.Dále dáme cukr, Deko i ocet a dusíme do měkka.
Rozmixujeme a dáme do sklenic,zavíčkujeme a sterilujeme na 80 °C asi 15 minut.
Používá se pod maso,ke grilovaným masům,na dresinky,do omáček…
napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *