Ingredience:
260 g hladké mouky,260 g polohrubé mouky,polévková lžíce krystalového cukru,kostka kvasnic,půl kávové lžičky soli,300 ml plnotučného mléka,citronová kůra,2 vejce,100 g másla,50 g sádla.
Dále: jablková povidla,máslo a rum na potírání,posypka-polohrubá mouka,moučkový cukr a změklé máslo nebo sádlo.
Postup:
Obě mouky v míse promícháme,uděláme důlek a rozdrobíme kvasnice,nalejeme vlahé mléko a přidáme krystalový cukr.Necháme vzejít kvásek.Postupně přidávame vejce,změklé máslo i sádlo,citronovou kůru,sůl.Umícháme těsto a necháme aspoň půl hodiny odpočívat.
Potom lžičkou odkrajujeme kousky těsta a tvoříme koláče,uprostřed uděláme důlek a vložíme povidla.Posypeme připravenou posypkou.Na plechu necháme koláčky ještě chvíli odpočívat a potom v předehřáté troubě dozlatova upečeme.Troubu vyhřejeme na 200°C.Hned po upečení potíráme ještě rozpuštěným máslem s trochou rumu.
napsat komentář